Ce pregătim

Propunerile noastre în materie de educaţie informală, recreare şi creativitate, sunt în permanenţă îmbogăţite. Informații despre ce ateliere avem în desfășurare sau ce punem la cale găsiți pe pagina noastră de facebook.

Atelier de eroi și Frici

Eroi sunt copiii, iar fricile sunt nenumărate. De la monștrii de sub pat, frica de întuneric, până la anxietăți și îngrijorări permanente. Încercăm, prin joc, să construim relații, să “îmblânzim” monștrii care nu ne dau pace, să punem pe fugă toate spaimele.

Atelier de călătorit

Ca să poţi răspunde la întrebarea „Cine sunt eu?”, trebuie să ştii cine sunt cei de lângă tine. Vecinii tăi şi vecinii vecinilor tăi. De aceea, ne propunem ca împreună cu cei mici să survolăm imaginar peste tot în lume - din România până-n Amazon, cu o mică oprire în Alaska, virând după aceea spre capătul celălalt al lumii, până la Shanghai şi Papua Noua Guinee. Ne vom cunoaşte vecinii prin istoria, obiceiurile şi artele lor. Şi toate acestea se vor întâmpla prin joc.

Club de lectură

Când sunt mici, copiii cresc printre personaje de poveste, chiar înainte de a învăța să vorbească. Așa învață diferența dintre bine și rău, așa înțeleg lumea în care traiesc, așa învață să se exprime în relația cu ceilalti. Mai târziu, când ritualul poveștii citite de părinți începe să dispară, fiindca a învățat să citească, copiii se trezesc singuri în fața, de multe ori, a unor pagini pline cu poveste, din care însă parcă a dispărut hazul. Fiindcă e greu să te concentrezi de unul singur, să înveți cititul în gând, pentru că parinții nu mai au disponibilitatea de a asculta povestea citită de copil. Fiindcă suntem convinse că micul cititor trebuie încurajat să citească cu placere și după ce a învățat să citească, pregătim Clubul cititorului poznaș. Locul în care copiii se simt bine ascultând povești, citindu-le pe roluri, sau creând propriile povești.