Evenimente

Expoziție interactivă pentru copii, despre patrimoniul cultural național

(13 noiembrie 2015)

Apa trece, poveștile locului rămân își dorește să fie o experiență inedită, altfel decât expozițiile clasice din România, având ca punct de pornire tematica Apei - element omniprezent în folclorul românesc și care ne definește identitatea. Citeste intreg anuntul...

Ocupăm Dâmbovița cu Academia ROWmania

(19 septembrie 2014)

Pentru câteva ore, cheiul Damboviței a prins viață - trecătorii, atrași de muzică s-au oprit, au ascultat, au dansat, au socializat, copiii și-au luat acasă "bucăți" de Dâmbovița la borcan/sticlă, și-au pus dorințe și au dat drumul lampioanelor pe apă. Nouă ne-a plăcut tare mult, preț de câteva ore ne-am simțit într-un oraș dezmorțit și voios, asa cum ni l-am dori în fiecare zi.

Ateliere de păpuși țărănești la RuralFest

(14 septembrie 2014)

Ne-am amintit cum erau vacanțele la bunici, iar copiii au învățat să-și confecționeze păpuși din materiale la îndemână: linguri de lemn, pânză și fân proaspăt și frumos mirositor.

Expoziție foto și vernisaj Bătături. Urme lăsate de meșteșuguri

Expozitia care s-a desfășurat în perioada 1-28 noiembrie 2013 la ceainăria Cărturești Verona cuprinde 35 de fotografii artistice realizate de fotograful Vlad Eftenie și patru voluntari care au participat la etapa de cercetare.

Vernisajul Bătături. Urme lăsate de meșteșuguri a avut loc într‐un cadru informal, pe data de 1 noiembrie la ceainăria Cărturești Verona și s‐a bucurat de o prezență numeroasă (peste 150 de persoane au participat la eveniment). Publicul a avut ocazia de a întâlni cinci dintre cei 10 meșteri intervievați și de a înțelege meșteșugurile practicate de aceștia în cadrul unor ateliere pe care meșterii le‐au susținut în acea seară.

EXPOZIȚIA PRO ȘURA. CONSTRUCȚII VECHI PENTRU TIMPURI NOI

În perioada 2-14 octombrie 2013, la Librăria Cărturești Verona, în ceainărie, a fost organizată o expoziție cu rezultatele proiectului „Pro Șura”. Aceasta a cuprins fotografii realizate pe teren cu case și șuri tradiționale din Maramureș, dar și două machete special realizate pentru acest eveniment, precum și câteva obiecte de pe teren.

Expoziția a fost organizată și în Baia Mare, la Biblioteca Județeană Petre Dulfu, în perioada 25-26 octombrie 2013, dar și în comunitățile cercetate, cu ocazia focus-grup-ului, în data de 24 octombrie 2013

Atelier creativ pentru copii - Ouă roditoare

(21-28 aprilie 2013)

Sărbătorim venirea primăverii printr-un atelier vesel pentru copii de Ouă roditoare, desfășurat în cadrul librăriei Cărturești Verona și în cadrul școlii din București (clasa pregătitoare).

Work in progress cu Bătături

(23-31 martie 2013)

Care cu colțuri strâmbe, care cu miros de ceai sau tabac, fotografiile din proiectul „Bătături. Urme lăsate de meșteșuguri” au poposit și la Dianei 4

Povestași și caractere puternice, bătătorite, transformă „poza” în acțiune: ateliere de bijuterii, de lână, confecționat păpuși sau titirezi amețitori.

Cu mansarda la FÂN FEST #7

15-19 august 2012, participare la FÂN FEST #7, Roșia Montană. Organizarea unui atelier de păpuși realizate din materiale naturale, păpuși din fân. Participarea a peste 100 de copii.

Ateliere lunatice la STREET DELIVERY #7

15-17 iunie 2012, participare la STREET DELIVERY #7 (eveniment inițiat de către Ordinul Arhitecților din România în 2005), București. Organizarea de ateliere pentru copii: păpuși făcute din linguri și atelier de decorat haine cu lână colorată, folosind tehnici pentru realizarea fetrului. Au participat peste 150 de copii la ateliere. Atelierele au fost organizate cu ajutorul voluntarilor, participând unnumăr de 12 voluntari care au ajutat copiii și au făcut fotografii.